Blog

Legutóbbi bejegyzések

Miért életbevágóan fontos a táplálkozásról és életmódról beszélni?

Miért fontos, hogy mindenki szétnézzen a saját háza táján és VÁLTOZTASSON?

Hát először is ma egyetlen olyan betegségről és egészségügyi problémáról nem tudok, ami ne függne össze ezzel. Talán csak a balesetek kivételek.
Tudom, miről beszélek.

30 éve figyelem a betegeket, hogyan teszik tönkre magukat. Sokszor úgy, hogy nem is tudnak róla.

Van egy mondás: A magyar ember késsel, villával ássa meg a sírját.
Hát ha megnézzük, hogy a magyarok vezetnek csaknem minden betegség statisztikát….

Legtöbbször azért van ez, mert nem is tudják, hogy olyan betegségek pl. mint a szívinfarktus vagy az agyi infarktus alapjait a helytelen táplálkozás és életmód teremti meg. A cukorbetegségről, magas vérnyomásról és a rákról nem is beszélve. De annyi ezzel kapcsolatban a zűrzavar, hogy nem tudják meglátni az összefüggéseket.

És tudjátok… ezek a betegségek nem mindig kopogtatnak előre. A szívinfarktusnak még mindig elég gyakran az az első tünete, hogy belehal az illető. Sajnos nem tudjuk ilyenkor megmondani neki, hogy ha nem evett volna annyi szénhidrátot , akkor lehet, hogy el tudta volna ezt kerülni és még ma is élne. De az is lehet, hogy ha mondtam volna akkor, amikor még panaszmentes volt, el sem hitte volna.

A másik dolog, amire kérlek, hogy nézz rá!

Amikor és megszülettem ( ez a 60-as évek elején volt), kb. minden 12. ember halt meg rákban. Ma minden 4.-3. Pedig a gyógyszeripar óriásit növekedett. hát mi van itt?

Próbálják azt sugallni, hogy minden a géneken múlik és félnünk kell, mert senki sem tudhatja, hogy milyen onkogén lakozik benne és mikor fog ez alapján egy daganat kialakulni benne.

És dollármilliárdokat költenek a rák gyógyszerének a felkutatására! De ezek sorra megbuknak a 2. ill 3. fázisban!

Mert ezek genetikai kutatásokon alapuló gyógyszerek és végül kiderül, hogy nem jó úton járnak.

Itt jegyzem meg, hogy én nem vagyok gyógyszerellenes. Megvan a gyógyszereknek a pontos helyük . De nem ott, ahol és ahogy ma használjuk őket. Fontosak és sokszor életet mentenek.

Mindeközben már az is régen kiderült, hogy a rák EGY SEJTSZINTŰ ANYAGCSEREZAVAR! Ott vannak ugyan az onkogének bizonyos rákfajtákban, de nem oki szerepük van.

Szép ugye?

Elég jól fel van térképezve, hogy mik azok a pontok, ahol hatékonyak tudunk lenni és okozók azzal kapcsolatban, hogyan lehet ezt a kórt megelőzni illetve gyógyítani.

És ugyanígy sorolhatnám a többi betegséget: a cukorbetegséget, pajzsmirigy betegséget, refluxot, bélgyulladást stb. Nem fogom felsorolni az összes táplálkozás függő bajt.

Mégis azt látom, hogy nagyon kevesen jutnak el odáig, hogy ezen a területen változtassanak. De nem is igazán tudják az emberek, hogy kellene. Leginkább csak akkor teszik, ha fogyni akarnak. Mert azt is gondolják a legtöbben, hogy csak annak a táplálkozásával van baj, aki túlsúlyos. Pedig ez mekkora hamis kép!

Sajnos a testsúly csak az egyik olyan tünet, ami a helytelen táplálkozásra vezethető vissza.

Mindenki, aki betegség miatt gyógyszert szed, és aki bármilyen krónikus panasszal küzd vagy állandóan fáradt, nincs energiája, vagy akármilyen kóros állapotot tapasztal magán összefügg a táplálkozásával. (Most a testmozgással, stresszel és a lelki tényezőkkel nem foglalkozom, majd egy másik blogban.)
Mindezt csak azért írom le, hogy felrázzak mindenkit!

Én előre szólok. A betegségek megelőzhetők! A táplálkozás alapvető az egészségünk szempontjából!

Most még tudsz tenni valamit!

Hogy mit? Hát ebben tudok én segíteni.

Mert mindenki a koleszterint figyeli, hogy az mennyi. Miközben a fő problémát nem a koleszterinszint okozza !!!

Ja, de ki enné meg egyébként azt a rengeteg koleszterincsökkentőt?

De kérdezem én… szerintetek, amióta tucatjával vannak ilyen gyógyszerek és mindenkinek felírja az orvos ezeket a szereket, akiknek magas a koleszterin szintje – csökkentek -e a szív-érrendszeri betegségek? Naná, hogy nem!
Sőt! Kb. ma is ez a vezető halálok és minden MÁSODIK ember ebben hal meg!

Talán valami hamis ok lett megjelölve és rossz úton jártunk?

Tags :
Egészségmegőrzés

További bejegyzések