Vélemények

Ügyfeleim véleménye a közös munkánkról

„2019. nyarán egészségügyi kihívás miatt találkoztam Dr. Tóth Baranyi Zsuzsannával, 2 mélyvénás trómbózis után rendbe kellett tennem az egészségi állapotomat és súlyt kellett csökkentenem.

Mielőtt még találkoztam volna vele kerestem a lehetőséget, hogy a lábam jobb állapotba hozzam, a kezelő orvosomtól nem kaptam megfelelő segítséget. Valamit akartam tenni érte, de nem tudtam, hogy mit. Ezek után találkoztam a doktornővel, aki mutatott egy utat, hogy igen is lehet jobb az egészségem.

Mutatott egy olyan programot, amit a segítségével megcsináltam, ezáltal megváltoztattam az étkezésemet, betettem az életembe a mozgást. Elindultam egy életmódváltáson, amivel jobb lett az egészségem és egy másik világ nyílt ki számomra.

2020. januárban kezdtem el az Ő által javasolt programot, aminek következtében 2020. áprilisára elértem azt a súlyt, amit szerettem volna. 25 kg-ot adtam le, amit még a mai napig is tartok. Feltöltöttem a testemet vitaminnal, ásványi anyaggal. Betettem az életembe a mozgást. Áprilisra letettem a 25 kg-ot és már június végén körbe tekertem 2 nap alatt a Balatont, amit soha nem gondoltam volna, hogy én ezt valaha megtudom csinálni. 2021. augusztusában megcsináltam egy 30 km-es teljesítmény túrát, amit sikerült is szintidő alatt teljesíteni. Az életmódváltásomhoz hozzá tartozik, hogy jó és tápláló ételeket eszek, amit ez a program megtanított és még megtanította a rendszeres mozgást. Ha nem is mindennap, de egy héten sétálok, kerékpározok vagy túrázok. Most már betettem a sport tevékenységeimbe a pingpongot és a fallabdát is, amit nagyon szeretek.

Ez az életmódváltás, illetve életmódprogram megváltoztatta az egész életemet. A kinézet számomra csak egy másodlagos (hozzá teszem, nem elhanyagolható), amiért én ezt megcsináltam az az egészségem. Kettő trombózis után nem szeretném a harmadikat. Most már nem úgy tekintek az életemre, hogy mindennapért megszenvedek, hanem a mindennapokat megélek és vannak most már terveim, amiket ezelőtt nem tudtam volna betenni.

Hálás vagyok a doktornőnek, hogy segített ezt a programot úgy megcsinálni, hogy hatásos legyen, legyen sikerélményem és nem utolsó sorban az egészségi állapotomat is helyre tettük. Köszönet és hála érte.”

Csernusné Anita

„2018 májusában találkoztam a doktornővel egy góckutatás utolsó állomásaként a rendelőjében.

41 év tanítás után új célokkal, tervekkel mentem nyugdíjba, de megállított a testem.

2018-ban már másfél éve tartott a kálváriám. Orvostól orvosig irányítottak, mert nem derült ki az egészségügyi problémám oka.  Állandó gyulladás volt a testemben, nem találták a miértjét, így nem tudták hatékonyan kezelni. (Mellesleg kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, amire természetesen gyógyszert írtak fel, s mivel túlsúlyos voltam, azt az utasítást kaptam; fogyjon le!.)

Legyengülten, a depresszió határán léteztem, amikor dr. Tóth-Baranyi Zsuzsanna főorvosasszonnyal találkoztam, aki akkor még a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórházban dolgozott. Az ő szakterületén talált elváltozás sem indokolta az állapotomat. Ám doktorként (a szó igazi értelmében) felajánlott egy alternatív lehetőséget.

Azt mondta, ne a leleteket gyógyítsuk, hanem engem.

Természetesen elfogadtam, s követtem a javaslatait.

Elindultam egy olyan életmódváltó programban, amelyben napról-napra jobban éreztem magam.

Az első lépés a táplálkozásom megreformálása volt. Voltak élelmiszerek, amiket ki kellett tennem az étrendemből, s voltak, amikből többet kellett fogyasztanom.

Ezzel egyidejűleg összeállítottuk azoknak a természetes anyagoknak a listáját, amikkel megtámogattuk a szerveztem regenerálódását.

Majd be kellett tennem az életemben a rendszeres mozgást, ami ma sem marad el, hiszen megértettem, hogy csak a helyes életmódváltás hoz maradandó javulást.

Azóta sem tértem le erről az útról.

Mindennek hatására köszönöm jól vagyok. 105 kg voltam, most 75 kg-ot nyomok. A közérzetem tökéletes, tele vagyok energiával. Ahogy az egyik unokám mondja: Mama olyan vagy, mintegy Duracell nyuszi.

A cukorbetegségemre nem kell gyógyszert szednem, karban tudom tartani a doktornő által megtanított helyes életmóddal.

Mérhetetlenül hálás vagyok neki, hogy azon kevés orvos közé tartozik, aki nem csupán a betegséget, az embert is gyógyítja. Mindezt fáradhatatlanul, mosolyogva, sokszor szemben az árral teszi meg.

Akit összehoz vele a sors, csak hálás lehet, s figyeljen minden szavára, tanácsára, mert életmentő!

Tisztelettel és hálával:”

Szűcs Istvánné
nyugdíjas pedagógus

Foglalj időpontot!

Mindig lehet egy problémával kapcsolatban tenni valamit.
Kérj időpontot állapotfelmérésre vagy életviteli tanácsadásra.

Legfrissebb cikkek

Olvasd el írásaim egészség és betegség témákban.

Mi a baj a tejjel?

Egyáltalán van-e baj vele. Azt azért tapasztalhatták a betegeim, hogy előszeretettel szoktam lebeszélni őket a fogyasztásáról. És ami feljogosít erre,...