Blog

Legutóbbi bejegyzések

Mit érdemes tudni a probiotikumokról?

Beszéljünk egy kicsit a bélbaktériumokról. Pontosabban a bélbaktériumok „jó” fajtájáról, a probiotikumokról.

A környezetemben lévők lehet, hogy már unják és azt gondolják, hogy lerágott csont. Annyiszor tartottam már előadást róla.

Ehhez képest én nap mint nap tapasztalom, hogy még mindig nem értjük eléggé ezeknek a kis élőlényeknek a fontosságát. Teli vagyunk puffadós, hasmenős, szorulásos, görcsölős és immungyenge emberekkel a környezetünkben. És nem látjuk az összefüggéseket, hogy mi köze ennek az egésznek a bélbaktériumokhoz.

A másik probléma, hogy próbáljuk félvállról kezelni és elbagatellizálni a dolgot. Mert nézzük a reklámokat, meg az orvos is mondja, hogy az antibiotikum mellé kell enni azt a Normaizét…

És nagyjából ennyi, amit tudunk a bélbaktériumokról. És amennyit foglalkozunk vele.

Ehhez képest, amire most szeretném felhívni a figyelmeteket: a vastagbélben 1.5kg a bélflóra mennyisége. Olyan kis élőlényekből, ami szabad szemmel nem is látható. Tehát nem elhanyagolható tényező az, hogy ez a 1.5 kg baktérium jót akar neked, vagy rosszat. Hogy támogatja az egészséged, vagy éppenséggel rombolja és mérgeket és rákkeltőket termel. Ugye izgalmas?

És felhívom a figyelmedet, hogy nem lehetsz a témában kívülálló, mert Neked is van tested! Van bélrendszered és vannak benne baktériumok! Ha akarod, ha nem. Ha beszélsz róla, ha nem.

Jó, ha kiképződünk ezen a téren és tudjuk okozni, hogy minden rendben legyen ott benn.

Mert „A halál a belekben lakozik”. Már Hippokratész is megmondta. Én ezt úgy fordítom, hogy „Az egészség a belekben kezdődik”. Tehát lássuk, hogyan tudjuk okozni az egészséget a világ legtermészetesebb módján.

Tags :
Egészségmegőrzés

További bejegyzések